Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

Diabetes? Alles onder controle?

Bent u 1 van de ruim 1 miljoen Nederlanders met diabetes? Dan is het zaak dat u extra goed zorgt voor uw mond, omdat u extra risico loopt. Vertel het uw tandarts; die adviseert u graag.

Over diabetes en mondgezondheid

Actueel

26 juli 2016

Tandartsassistenten zonder diploma maar met werkervaring kunnen die ervaring via een verkorte opleiding omzetten in een mbo-diploma Tandartsassistent.

25 juli 2016

Van een app die gaatjes bij kinderen helpt voorkomen tot samenvattingskaarten voor richtlijnen in de praktijk: er zijn al veel mooie winnaars geweest bij de jaarlijkse Hokwerda Award.

21 juli 2016

Het BIG-register heeft gewijzigde beoordelingskaders op haar website gepubliceerd. Ook het beoordelingskader voor tandartsen is aangepast.

13 juli 2016

Zo’n 700 instellingen in de ouderenzorg hebben het afgelopen jaar poetsinstructiekaarten aangevraagd bij de KNMT, de beroepsvereniging voor tandartsen. Met behulp van de kaarten kunnen ze hun cliënten ondersteunen bij het poetsen van hun gebit of kunstgebit. In totaal verspreidde de KNMT ruim 10.000 van de kaarten met tips om het gebit gezond te houden.

13 juli 2016

RTL4 herhaalt in juli en augustus het tv-programma Gênante Tanden. Van 23 juli tot en met 27 augustus is de zes afleveringen tellende serie elke zaterdag te zien om 14.30 uur.

11 juli 2016

De KNMT organiseert samen met de VvAA en Medisch Ondernemen op zaterdag 10 december het congres Praktijk Anno Nu. Het congres is bedoeld voor praktijkhouders die goed voorbereid 2017 in willen gaan.