Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

Tandarts of tandarts-specialist? Word lid van de KNMT!

Als u nu lid wordt van de KNMT geniet u van alle voordelen van het lidmaatschap

Word lid

KNMT Academy

Hét scholingsinstituut voor de tandarts, met interactieve cursussen die tandartsen helpen bij het runnen van hun praktijk

Lees meer over de Academy

Taakherschikking in de mondzorg: lagere kwaliteit, hogere kosten

Minister Schippers van VWS wil een experiment starten om mondhygiënisten zelfstandig meer behandelingen te laten uitvoeren. De minister wil daarmee komen tot een herverdeling van taken tussen tandartsen en mondhygiënisten. Patiënten worden er echter onnodig door op kosten gejaagd, terwijl ze er minder goede mondzorg voor terug krijgen, zo vreest de KNMT.

Lees het hele standpunt van de KNMT

Blijf op de hoogte

Geen lid maar wel op de hoogte blijven?

Abonneer u op de KNMT-nieuwsbrief voor relaties

Actueel

22 juni 2017

De NZa heeft de prestaties en tarieven voor tandheelkunde per 1 januari 2018 bekendgemaakt. De meeste tarieven stijgen met 2,7%. Voor implantologische behandelingen is dat 2,6%, evenals voor orthodontie.

21 juni 2017

Databedrijven worden steeds machtiger, iedereen is opjacht naar de sleutel tot ‘big data’ en persoonsgegevens zijn daarbij de heilige graal. Vandaar dat nieuwe wetgeving de zeggenschap van mensen over hun gegevens gaat versterken. Dat heeft ook gevolgen voor tandartspraktijken.

21 juni 2017

De KNMT is op zoek naar een accountmedewerker. Het gaat om een vaste functie van 32 uur per week.

15 juni 2017

Vrijdag 23 juni vindt in Utrecht de 203e Algemene Vergadering van de KNMT plaats. Alle leden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. En om het nieuwe kantoor van de KNMT te komen bekijken.

21 juni 2017

In verband met het verstrijken van de termijn van de huidige voorzitter per januari 2018 is FBZ op zoek naar een voorzitter.

20 juni 2017

Er is een nieuwe versie van de App Risicoscan. Met deze app kunnen zorgverleners eenvoudig en snel gezondheidsrisico's bij ouderen signaleren, waaronder mondproblemen. De app kan in verpleeg- en verzorgingshuizen, wijkverpleging en thuiszorg gebruikt worden.