Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

Taakherschikking in de mondzorg: lagere kwaliteit, hogere kosten

Minister Schippers van VWS wil een experiment starten om mondhygiënisten zelfstandig meer behandelingen te laten uitvoeren. De minister wil daarmee komen tot een herverdeling van taken tussen tandartsen en mondhygiënisten. Patiënten worden er echter onnodig door op kosten gejaagd, terwijl ze er minder goede mondzorg voor terug krijgen, zo vreest de KNMT.

Lees het hele standpunt van de KNMT

 

Diabetes? Alles onder controle?

Bent u 1 van de ruim 1 miljoen Nederlanders met diabetes? Dan is het zaak dat u extra goed zorgt voor uw mond, omdat u extra risico loopt. Vertel het uw tandarts; die adviseert u graag.

Over diabetes en mondgezondheid

Actueel

08 december 2016

Er komt geen extra geld voor het opleiden van meer tandartsen in Nederland. Een amendement van de SP met die strekking is donderdag in de Tweede Kamer verworpen.

08 december 2016

Vanaf 1 januari 2017 wijzigt het ministerie van VWS de eigen bijdrage-structuur voor implantaatgedragen gebitsprotheses. Door de wijzigingen is het innen van de eigen bijdrage lastig omdat voor de prestatie J50 meerdere percentages van toepassing zijn.

08 december 2016

Deze week valt het Nederlands Tandartsenblad weer op de mat bij alle leden van de KNMT. Daarin is opgenomen de rubriek KNMT Actueel, met nieuws en informatie van de vereniging. In deze laatste uitgave van het Nt van dit jaar leest u in KNMT Actueel een terugblik op 2016: wat heeft de KNMT dit jaar bereikt?

08 december 2016

De KNMT Verzuimcombinatie is een samenwerkingscombinatie met De Amersfoortse (verzekeraar), ArboNed (arbodienst) en Keerpunt (reïntegratiebedrijf). Het overdragen van de arbodienst naar het re-integratie bedrijf is echter niet altijd effectief. Daarom hebben we de keuzemogelijkheden verruimd.

02 december 2016

De KNMT daagt SENA voor de rechter om het incasseren van zogenaamde nabuurrechtelijke vergoedingen bij tandartspraktijken. Volgens de beroepsvereniging worden tandartspraktijken ten onrechte door SENA aangeslagen voor het afspelen van muziek in de wacht- en/of behandelkamer.

08 december 2016

In de Tweede Kamer is vandaag tegen de herinvoering van de tolkentelefoon in de zorg voor vluchtelingen gestemd. Een voorstel van GroenLinks en D66 hiertoe werd verworpen. Dat betekent dat zorgverleners niet de goede zorg kunnen bieden waar patiënten  wettelijk recht op hebben, omdat in veel gevallen communicatie niet mogelijk is.