Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

ZZP-tandarts? Word lid van de KNMT!

Werkt u als ZZP-tandarts? Als u nu lid wordt van de KNMT betaalt u een eenmalig instaptarief van € 500,- inclusief KNMT Klachtenservice!

Maak gebruik van dit unieke aanbod

Taakherschikking in de mondzorg: lagere kwaliteit, hogere kosten

Minister Schippers van VWS wil een experiment starten om mondhygiënisten zelfstandig meer behandelingen te laten uitvoeren. De minister wil daarmee komen tot een herverdeling van taken tussen tandartsen en mondhygiënisten. Patiënten worden er echter onnodig door op kosten gejaagd, terwijl ze er minder goede mondzorg voor terug krijgen, zo vreest de KNMT.

Lees het hele standpunt van de KNMT

Diabetes? Alles onder controle?

Bent u 1 van de ruim 1 miljoen Nederlanders met diabetes? Dan is het zaak dat u extra goed zorgt voor uw mond, omdat u extra risico loopt. Vertel het uw tandarts; die adviseert u graag.

Over diabetes en mondgezondheid

Actueel

10 januari 2017

De KNMT is op zoek naar ‘best practices’ in de mondzorg, bijvoorbeeld op het gebied van samenwerking rondom jeugd, ouderen of mensen met diabetes. Heeft u hierin succesvolle stappen gezet en wilt u anderen ervan laten meeprofiteren? Dan horen we graag van u!

10 januari 2017

In 2016, het eerste jaar dat organisaties verplicht zijn datalekken te melden, zijn er bijna 5.500 meldingen binnengekomen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Een organisatie die een incident niet binnen 72 uur meldt, kan een boete krijgen tot 820.000 euro of tien procent van de jaaromzet.

12 januari 2017

Met het oog op de verkiezingen in maart geeft VELO tien aanbevelingen waarmee betere zorg dichtbij de patiënt tegen lagere kosten georganiseerd kan worden. VELO is een samenwerkingsverband van de eerstelijns zorgorganisaties ActiZ, InEen, KNGF, KNMP, KNMT, KNOV, LHV, LVVP en V&VN. Ze werken samen aan de beste zorg in de buurt.

16 december 2016

Een op de vijf kinderen gaat niet op controle bij de tandarts, zo blijkt uit cijfers van Zilveren Kruis. De zorgverzekeraar en de KNMT maken zich zorgen en roepen ouders op om jaarlijks met hun kind naar de tandarts te gaan voor controle. Dan kun je gaatjes en ontstekingen voorkomen of op tijd ontdekken en ernstiger gebitsproblemen vermijden.

04 januari 2017

Tandartsen en andere zorgverleners die hun patiënten willen helpen om te stoppen met roken kunnen daarvoor een van de 500 gratis toolkits van het Trimbos Instituut bestellen. Wees er wel snel bij want ‘op is op’.

22 december 2016

Het nieuwe tarievenboekje van de KNMT is verschenen. In deze uitgave staan de door de NZa vastgestelde prestaties en tarieven voor tandheelkundige en orthodontische zorg per 1 januari 2017. De papieren versie valt in de eerste week van januari 2017 bij de leden van de KNMT op de mat.