Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

Taakherschikking in de mondzorg: lagere kwaliteit, hogere kosten

Minister Schippers van VWS wil een experiment starten om mondhygiënisten zelfstandig meer behandelingen te laten uitvoeren. De minister wil daarmee komen tot een herverdeling van taken tussen tandartsen en mondhygiënisten. Patiënten worden er echter onnodig door op kosten gejaagd, terwijl ze er minder goede mondzorg voor terug krijgen, zo vreest de KNMT.

Lees het hele standpunt van de KNMT

 

Diabetes? Alles onder controle?

Bent u 1 van de ruim 1 miljoen Nederlanders met diabetes? Dan is het zaak dat u extra goed zorgt voor uw mond, omdat u extra risico loopt. Vertel het uw tandarts; die adviseert u graag.

Over diabetes en mondgezondheid

Actueel

05 december 2016

Menzis COA Administratie (MCA), dat de gezondheidszorg voor asielzoekers regelt, wijzigt vanaf 1 januari haar beleid voor tandheelkundige zorg. Voortaan vergoedt MCA alleen nog behandelingen die worden gegeven door tandartsen met wie MCA een (betaal-)overeenkomst heeft.

05 december 2016

De KNMT-Praktijkwebsites hebben een flinke vernieuwing ondergaan. Met een nieuwe beheeromgeving, moderne designs en uitgebreide online diensten.

05 december 2016

Minister Schippers, neem de behoefte aan goede communicatie tussen zorgverleners en vluchtelingen met een verblijfsvergunning serieus en kom tot een structurele tolkenvergoeding! Deze oproep doen acht landelijke zorgorganisaties, waaronder de KNMT, vandaag in een open brief. Donderdag stemt de Tweede Kamer hierover tijdens de VWS begrotingsbehandeling.

02 december 2016

De KNMT daagt SENA voor de rechter om het incasseren van zogenaamde nabuurrechtelijke vergoedingen bij tandartspraktijken. Volgens de beroepsvereniging worden tandartspraktijken ten onrechte door SENA aangeslagen voor het afspelen van muziek in de wacht- en/of behandelkamer.

02 december 2016

De KNMT verstuurt vanaf nu al haar facturen digitaal. Het gaat daarbij onder andere om de jaarlijkse contributienota. Leden die facturen toch per post willen ontvangen, kunnen dit aangeven in hun profiel op de website.

30 november 2016

De KNMT heeft het voorbeeldformulier voor het melden en analyseren van incidenten in de mondzorgpraktijk aangepast. Het formulier is verbeterd aan de hand van feedback van praktijken die de eerdere versie hebben geïmplementeerd.