Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

Tandarts of tandarts-specialist? Word lid van de KNMT!

Als u nu lid wordt van de KNMT geniet u van alle voordelen van het lidmaatschap

Word lid

KNMT Academy

Hét scholingsinstituut voor de tandarts, met interactieve cursussen die tandartsen helpen bij het runnen van hun praktijk

Lees meer over de Academy

Taakherschikking in de mondzorg: lagere kwaliteit, hogere kosten

Minister Schippers van VWS wil een experiment starten om mondhygiënisten zelfstandig meer behandelingen te laten uitvoeren. De minister wil daarmee komen tot een herverdeling van taken tussen tandartsen en mondhygiënisten. Patiënten worden er echter onnodig door op kosten gejaagd, terwijl ze er minder goede mondzorg voor terug krijgen, zo vreest de KNMT.

Lees het hele standpunt van de KNMT

Blijf op de hoogte

Geen lid maar wel op de hoogte blijven?

Abonneer u op de KNMT-nieuwsbrief voor relaties

Actueel

25 april 2017

De KNMT is gesloten op Koningsdag donderdag 27 april en vrijdag 28 april. Als gevolg hiervan zijn ook de Ledenservice en het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP) die dagen niet bereikbaar.

25 april 2017

De Nederlandse Zorgautoriteit stuurt ruim 500 tandartsen die hun patiënten goed informeren over hun behandeling een bedankkaart.

25 april 2017

Het aanvragen, machtigen en declareren van mondzorg voor patiënten in de Wet langdurige zorg wordt binnenkort een stuk sneller en makkelijker. Vanaf 1 juli verloopt het proces digitaal; papierwerk behoort dan tot het verleden. Maar hoe gaat dat precies?

13 april 2017

Tandartspraktijken moeten kinderen vanaf 16 jaar hun eigen nota sturen. Dit is een al langer bestaande regel, maar recent heeft de Autoriteit Persoonsgegevens een tandartspraktijk gewezen op de naleving ervan. Alleen als 16- en 17-jarigen daarvoor expliciet toestemming geven, mag de nota toch naar de ouders.

13 april 2017

Een werkgroep van tandartsen, anesthesiologen en arbo-deskundigen heeft de voorwaarden voor het veilig toepassen van lachgas vastgelegd.

12 april 2017

Praktijkhoudende tandartsen die aangesloten zijn bij de KNMT Klachtenservice ontvangen deze week een informatiepakket voor in hun wachtkamer. Daarmee kunnen ze patiënten informeren over welke mogelijkheden er zijn als ze niet tevreden zijn.